Składniki:
4 jajkałyżka majonezu
2 łyżki tartego chrzanu
łyżka posiekanej rzeżuchy
sól
pieprz
masło klarowane
3 łyżki bułki tartej
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie każde jajko przy pomocy ostrego noża i pewnym
ruchem przekrawamy w skorupce wzdłuż. Z jajek wyciągamy białko i żółtko, ostrożnie by nie uszkodzić łupinek i przekładamy na deskę do krojenia. Jajka siekamy i umieszczamy w miseczce. Dodajemy majonez, chrzan, rzeżuchę oraz sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Tak powstałym farszem nadziewamy łupinki jaj. Każde jajko obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Gotowe!Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)