Składniki:
4 jajka2 łyżki majonezu
4 suszone pomidory z oleju
kilka gałązek świeżego tymianku
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie każde jajko przekrawamy
wzdłuż na równe połówki. Z każdego jajka usuwamy żółtko i umieszczamy w miseczce. Do żółtek dodajemy pomidory, majonez, tymianek, sól i pieprz- wszystko blenderem miksujemy na jednolitą masę. Tak powstałym farszem nadziewamy połówki9 jajek. Gotowe!Smacznego:)
Oj, oj to zdecydowanie są moje smaki:-)
OdpowiedzUsuńmm... jajka faszerowane zawsze pod każdą postacią. Twoje prezentują się wspaniale.
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają te jajka :)
OdpowiedzUsuńPychotka takie jajka!
OdpowiedzUsuń