menu

Pesto rzeżuchowe

Pesto z rzeżuchy to świetna pasta, która sprawdzi się zarówno z makaronem, jako dodatek do mięsa, sałatki albo po prostu na grzance. Aromatyczne, wyraziste smaki i radosny, wiosenny kolor- wprost nie można się oprzeć:) Według mnie to również świetny dodatek do dań z grilla więc idealnie na zbliżające się majówkowe grillowanie:)




Składniki:

garść rzeżuchy
łyżka orzeszków piniowych
2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz


Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki umieszczamy w kubku blendera i miksujemy aż uzyskamy pesto o jednolitej
konsystencji. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Jeśli lubicie pesto które ma niejednorodną strukturę można je również przygotować ucierając składniki w moździerzu. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)