Składniki( na formę 24x18):
150g czekolady o zawartości kakao 60%100g masła
100g wiórków kokosowych
150g cukru
2 duże jajka
łyżeczka soli
płaska łyżeczka płatków chili
Sposób przygotowania:
W robocie ucieramy jajka, cukier, sól i 3 łyżki wody na puszystą jasną masę. W międzyczasie w
kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę. Następnie delikatnie łączymy masy i dodajemy wiórki kokosowe. Masę przekładamy do formy i wierzch ciasta posypujemy równomiernie łatkami chili. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Gotowe!Smacznego:)
pysznie wygląda, ciekawy przepis na brownie:)
OdpowiedzUsuńCo za połączenie smaków...
OdpowiedzUsuńWow, chyba znalazłam przepis, którego poszukiwałam na połączenie czekolady i chili :)
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę:)
Usuńjaka duża foremka?
OdpowiedzUsuńtak jak napisane w przepisie- 24cm na 18cm. Choć myślę, że może być odrobinę większa- po prostu ciasto będzie bardziej płaskie:)
Usuń