menu

Brownie z kokosem i chili

Nie ma to jak wariacja na temat brownie! Co tu dużo mówić- czekolada i chili plus wiórki kokosowe i mamy coś pysznego w kilka chwil:) Mega czekoladowe, z fajną strukturą za sprawą kokosa i podkręcone pikanterią- koniecznie wypróbujcie:) Świetne z kubkiem kawy albo zimnym mlekiem:)


brownie

Składniki( na formę 24x18):

150g czekolady o zawartości kakao 60%
100g masła
100g wiórków kokosowych
150g cukru
2 duże jajka
łyżeczka soli
płaska łyżeczka płatków chili



Sposób przygotowania:

W robocie ucieramy jajka, cukier, sól i 3 łyżki wody na puszystą jasną masę. W międzyczasie w
kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę. Następnie delikatnie łączymy masy i dodajemy wiórki kokosowe. Masę przekładamy do formy i wierzch ciasta posypujemy równomiernie łatkami chili. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Gotowe!



Smacznego:)

comercialTest

6 komentarzy:

  1. pysznie wygląda, ciekawy przepis na brownie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, chyba znalazłam przepis, którego poszukiwałam na połączenie czekolady i chili :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jaka duża foremka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak jak napisane w przepisie- 24cm na 18cm. Choć myślę, że może być odrobinę większa- po prostu ciasto będzie bardziej płaskie:)

      Usuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)