menu

Krążki cebulowe- onion rings

Co tu dużo mówić- takie krążki to idealny, wprost wymarzony dodatek do piwa! A na pewno przygotowane w domu są znacznie zdrowszą przekąską niż chipsy czy inne tego typu przegryzki. Przygotowanie takich krążków to kilka chwil, a nasi goście będą zachwyceni:) Do tego jakiś fajny dip i przekąska gotowa!


onion rings

Składniki( na 1 sporą porcję):

1 duża biała cebula
1 duże jajko
ok.5 łyżek mąki pszennej
sól
pieprz
olej do smażenia


Sposób przygotowania:

Jajko roztrzepujemy z solą, pieprzem i odrobiną wody. Cebulę obieramy i kroimy na plastry grubości
około 5mm, a następnie rozdzielamy na krążki ( cząstki, które nie mają odpowiedniego kształtu możemy wykorzystać do innych dań). Każdy krążek obtaczamy w mące, w jajku i ponownie w mące. Opanierowane krążki wrzucamy na dość głęboki( tak by przykrył krążki) tłuszcz i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

  1. Świetne i o wiele lepsze od wszelkich gotowców do chrupania :-)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)