menu

Szprycer z białego wina z jeżynami i marakują

Na upalny wieczór idealnie na orzeźwienie nada się szprycer. To połączenie wina i wody w różnych wariantach. Ja najbardziej lubię opcję z owocami i miętą. Tym razem wykorzystałam zamrożone jeżyny (zastąpiły kostki lodu) i marakuję, która jest niesamowicie orzeźwiająca. Do tego obowiązkowo mięta:)


szprycer



Składniki:

100ml białego wytrawnego wina
150ml gazowanej wody mineralnej
garść mrożonych jeżyn
1 marakuja
kilka listków mięty



Sposób przygotowania:

Do szklanki wkładamy jeżyny, miąższ z marakui oraz listki mięty. Zalewamy zimnym winem.
Następnie delikatnie dopełniamy wodą gazowaną. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

2 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)