menu

Tapenada z zielonych oliwek

Aromatyczna, intensywna w smaku i doskonała jako dodatek do grzanek. Tapenada z zielonych oliwek z dodatkiem tymianku cytrynowego ( oszalałam na jego punkcie i mogłabym dodawać go do wszystkiego!). Grzanki z tą pastą będą idealne jako przekąska na spotkanie ze znajomymi np. przy butelce wina.  A najlepsze jest to, że przygotowanie tej pysznej przekąski zajmuje dosłownie chwilę.


tapenada

Składniki:

150g odsączonych zielonych oliwek
łyżka kaparów
3 fileciki anchois
ząbek czosnku
50ml oliwy z oliwek
łyżka octu balsamicznego
kilka gałązek świeżego tymianku cytrynowego
pieprz
sól



Sposób przygotowania:

W kubku blendera umieszczamy oliwki, kapary, obrany ząbek czosnku i wszystko miksujemy na
jednolitą masę. Następnie dodajemy oliwę, ocet, tymianek i ponownie miksujemy. Na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z grzankami. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

2 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)