menu

Chipsy z liści botwinki

Jeśli tak jak ja nie lubicie zwykłych sklepowych chipsów, ale lubicie coś chrupiącego od czasu do czasu przekąsić to polecam te domowe chipsy! rewelacyjnie chrupią, są bardzo cieniutkie i szybko się je robi. A co najważniejsze są zdrowe i można dowolnie modyfikować przyprawy  tym samym ich smak:)



chipsy z botwinki



Składniki:

kilkanaście nie za dużych liści botwinki
sól morska
mielona ostra papryka
odrobina oliwy z oliwek



Sposób przygotowania:

Liście oczyszczamy, osuszamy i pozbawiamy końcówek łodygi. Rozkładamy je równomiernie na
papierze do pieczenia i pędzelkiem kuchennym smarujemy delikatnie oliwą. Następnie posypujemy solą i papryką. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 100stopni przez około 30 minut- aż będą chrupiące. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)