menu

Pomidorowe ceviche z halibuta z wiosennymi warzywami/ ryba

Tak przygotowana ryba może być zaskoczeniem. To jednak genialny sposób na niebanalna przystawkę albo przekąskę. Lekka, orzeźwiająca i pełna smaków! Ja użyłam halibuta, gdyż jest to moja ulubiona ryba i mogę zjadać niezliczoną ilości pod każdą postacią, ale można zastąpić go dorszem albo łososiem. Ważne tylko jest by ryba była maksymalnie świeża i od sprawdzonego dostawcy.



ceviche z halibuta




Składniki:

150g świeżego fileta z halibuta
2-3 rzodkiewki
garść zblanszowanego groszku cukrowego
3-4 limonki
łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki
łyżka posiekanej mięty
łyżka posiekanego koperku
szczypta płatków chili
1 czerwona cebula dymka
sól morska
pieprz




Sposób przygotowania:

Rybę kroimy w niedużą kosteczkę. Sok z limonek, koncentrat pomidorowy, miętę, koperek,chili,
posiekaną dymkę oraz sól i pieprz mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak powstałą marynatę dokładnie łączymy z rybą i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy wymieszane z pokrojoną w plasterki rzodkiewką i groszkiem. Gotowe!


Smacznego:)





Pudliszki - Pomidorowe inspiracje
comercialTest

2 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)