Składniki:
150g świeżego fileta z halibuta2-3 rzodkiewki
garść zblanszowanego groszku cukrowego
3-4 limonki
łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki
łyżka posiekanej mięty
łyżka posiekanego koperku
szczypta płatków chili
1 czerwona cebula dymka
sól morska
pieprz
Sposób przygotowania:
Rybę kroimy w niedużą kosteczkę. Sok z limonek, koncentrat pomidorowy, miętę, koperek,chili,
posiekaną dymkę oraz sól i pieprz mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak powstałą marynatę dokładnie łączymy z rybą i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy wymieszane z pokrojoną w plasterki rzodkiewką i groszkiem. Gotowe!
Smacznego:)
ciekayw pomysł:)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
Usuń