Składniki( na 4 porcje):
250ml śmietanki 30%300g poziomek
100g bez
listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Śmietankę ubijamy by była puszysta. Dodajemy pokruszone bezy i delikatnie łączymy. Następnie
układamy deser warstwami w pucharkach/ szklankach: 1/3 śmietany z bezami, 1/3 poziomek i znów warstwa bezowo-śmietanowa. Na koniec dekorujemy listkami mięty i kilkoma poziomkami. Gotowe!
Smacznego:)
mmm.. pysznie!
OdpowiedzUsuńMniam! Muszę też zrobić:)
OdpowiedzUsuńpycha i jeszcze raz pycha :-)
OdpowiedzUsuńRobiłam już kilka wersji tego deseru ale pewnie z poziomkami jest najlepszy bo mają najpiękniejszy zapach:)
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie wygląda:) chętnie bym zjadła poziomki, jeszcze w tym roku nie jadłam ich:)
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam poziomek :) Deser zapowiada się rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuń20 year-old Budget/Accounting Analyst I Arri Bottinelli, hailing from Nova Scotia enjoys watching movies like Funny Bones and Stone skipping. Took a trip to Catalan Romanesque Churches of the Vall de BoíFortresses and Group of Monuments and drives a Prelude. blog tutaj
OdpowiedzUsuń