Składniki:
1 nieduży bakłażan2 młode marchewki
garść fasolki szparagowej
2 młode cebule
2 spore pomidory malinowe
1 żółta papryka
2 ząbki czosnku
łyżeczka imbiru
łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
łyżeczka kuminu
160ml mleczka kokosowego
oliwa
sól
posiekana mięta do podania
Sposób przygotowania:
Warzywa (oprócz pomidorów) kroimy w podobnej wielkości ,nieduże kawałki. W garnku
rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej posiekaną cebulę oraz czosnek wraz z przyprawami. Następnie dodajemy do garnka warzywa w kolejności od najtwardszych( marchew,fasolka, papryka) do miękkich( bakłażan) w kilkuminutowych odstępach. Na koniec dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz mleczko kokosowe. Gotujemy aż warzwa będą miękkie. Na koniec doprawiamy solą.Podajemy posypane posiekaną miętą. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)