menu

Aromatyczny, smażony bób z parmezanem i miętą

W sumie nie wiem czy to danie można nazwać przekąską czy dodatkiem np. do dania obiadowego. Faktem jest, że jest to pyszna wariacja na temat bobu i po zjedzeniu całej miseczki byłam bardzo zadowolona:) Tak się składa, że bób jest jednym z liderów mojej letniej warzywno- owocowej top listy:) A jak to jest z Wami? Lubicie czy może niekoniecznie?


sałatka z bobu



Składniki:

500g bobu
2-3 łyżki ziaren słonecznika
2łyżki masła
łyżka startego parmezanu
1 ząbek czosnku
kilka gałączek mięty
sól morska
pieprz



Sposób przygotowania:

Bób obgotowujemy w osolonej wodzie. Następnie studzimy i obieramy ze skórek. Na patelni
roztapiamy masło i na małym ogniu aromatyzujemy je przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy słonecznik i obrany bób- przesmażamy przez chwilę. Na koniec dodajemy posiekaną miętę, parmezan, sól i pieprz do smaku- całość mieszamy. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)