Składniki:
1 spora ciabatta200g kurek
1 szalotka
kilka gałązek rozmarynu
100ml śmietanki 18%
50g gorgonzoli
sól morska
pieprz
łyżka masła
odrobina oliwy
Sposób przygotowania:
Grzyby oczyszczamy i kroimy w razie potrzeby na nieduże kawałki. Na maśle szklimy drobno
posiekaną szalotkę. Następnie dodajemy kurki oraz posiekany rozmaryn. Dusimy chwilę grzyby i dodajemy śmietankę oraz gorgonzolę- dusimy kolejne kilka minut do połączenia składników. W międzyczasie ciabattę przeciętą wzdłuż na pół i skropioną oliwą opiekamy na złoto. Do kurek dodajemy pieprz i sól do smaku. Grzybowy farsz układamy na grzankach. Gotowe!Smacznego:)
Szkoda tylko, że na kurki musimy czekać cały rok :(
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam również do siebie na bloga kulinarnego.