Składniki (na 4 porcje):
500g żółtych pomidorów700g pomidorów malinowych
1 papryka czerwona
kilka gałązek selera naciowego
2 cebulki dymki
2-3 ząbki czosnku
1 papryka chili
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w kubku blendera.
Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na kawałki- dodajemy do pomidorów. Seler naciowy kroimy na mniejsze kawałki o dodajemy do pomidorów i papryki. Całość miksujemy na gładką i jednolitą masę. Następnie dodajemy posiekane chili oraz obrane ząbki czosnku i doprawiamy solą i pieprzem do smaku- miksujemy ponownie. Na koniec dodajemy odrobinę oliwy oraz bardzo drobno posiekaną cebulkę i mieszamy całość.Tak przygotowane gazpacho odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny by się dobrze schłodziło. Gotowe!Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)