To idealna kawa dla wielbicieli mlecznych kaw. To również idealna kawa dla każdego kto uwielbia dynię i korzenne przyprawy. Gdy sezon dyniowy w pełni, a ja siadam sobie z piękną książką ( bo wiecie, te kulinarne to raczej do oglądania kupuję;) ) i wielkim kubkiem tego boskiego napoju to jesień wydaje się piękniejsza.
Składniki:
2 łyżki puree dyniowego
250ml mleka (2%)
1 espresso
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania:
W kubku mieszamy puree dyniowe( ważne by było idealnie gładkie i bez grudek) z cukrem i przyprawami. Podgrzewamy mleko i spieniamy je- wlewamy do kubka. Na koniec dodajemy espresso. Gotowe!
Smacznego:)
Zgadzam się :) Kubek takiej kawy i fajna książka (do oglądania lub czytania), i żadna jesień nie straszna ;)
OdpowiedzUsuńKubek koniecznie duży i obowiązkowo koc:)
Usuń