menu

Ciasteczka podwójnie czekoladowe z chałwą

Przygotowanie i pieczenie tych ciasteczek to łącznie jakieś 15 minut. Czyli idealnie by poprawić sobie humor. Kilka chwil później już siedzisz z kubkiem kawy albo herbaty i zajadasz idealnie czekoladowe, słodkie ciacho- brzmi nieźle, co :)? Dlatego uważam, że zapas czekolady powinien być w każdym domu:)



ciasteczka czekoladowe

Składniki (na 14 ciastek):

100g mlecznej czekolady
60g białej czekolady
1 duże jajko
2 łyżki cukru
30g masła
70g chałwy waniliowej
łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej





Sposób przygotowania:

Mleczną czekoladę rozpuszczamy z masłem. W międzyczasie jajko z cukrem ubijamy na jasny, gęsty krem. Dodajemy do jajka rozpuszczoną czekoladę, pokruszoną chałwę, mąkę i posiekaną białą czekoladę. Wszystkie składniki mieszamy. Przy pomocy łyżki nakładamy masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia- ważne by zachować odstępy bo ciastka lekko się rozpłyną i urosną. Pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180stopni. Ciastka studzimy na blaszce. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

3 komentarze:

  1. czekolada i chałwa to nie może nie smakować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybkie, proste smaczne i piękne zdjęcie :) Pozdrawiam!
    An@Mari

    www.anamarisworld.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)