Składniki( na 2 porcje):
kluseczki:250g puree z pieczonej dyni hokkaido
1 jajko
ok.200g mąki pszennej
1/2 łyżeczki soli
sos:
300ml passaty pomidorowej
1/2 czerwonej papryki
łyżka świeżego siekanego majeranku
1 nieduża cebula
1-2 ząbki czosnku
sól
pieprz
oliwa
Sposób przygotowania:
Sos: w rondelku podgrzewamy odrobinę oliwy i szklimy na niej posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę oraz majeranek, mieszamy i dusimy przez chwilę aż papryka lekko zmięknie. Następnie dodajemy passatę pomidorową i doprawiamy solą i pieprzem. Gdy całość się zagotuje sos jest przygotowany. Kluseczki podajemy polne sosem. Gotowe!
Smacznego:)
wyglądają uroczo!
OdpowiedzUsuńoptymistyczne kolory!
OdpowiedzUsuńświetnie Ci wyszły:)
OdpowiedzUsuńJa też dynię uwielbiam, a takie kluseczki wyglądają niezwykle kusząco :)
OdpowiedzUsuńWhat you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.
OdpowiedzUsuń