Ta sałatka zaskakuje! Po pierwsze mimo iż składa się w zasadzie z samych warzyw i owoców jest bardzo sycąca. Jednocześnie przenika się w niej kilka smaków więc każdy kęs jest interesujący. A do tego wszystkiego jest tak radośnie kolorowa, że prawie zapominam, że mamy okropnie deszczową i ponurą jesień:) Myślę, że już dłużej nie muszę Was przekonywać, że warto ją zrobić:)
Składniki:
ok. 150g upieczonej dyni hokkaido
1/2 awokado
3 nieduże pieczone buraki
garść różowego winogrona
kawałek świeżego imbiru
łyżeczka posiekanej papryczki chili
kilka gałązek kolendry
sok z 1/2 limonki
łyżka oliwy z oliwek
sól
Sposób przygotowania:
Dynię, buraki i awokado obieramy ze skórki i kroimy na spore kawałki. Winogrona przekrawamy na połówki. Imbir trzemy na drobnych oczkach tarki. Winogrono oraz pokrojoną dynię, buraki i awokado mieszamy w miseczce z sokiem z limonki, imbirem, solą i oliwą. Na koniec wierzch sałatki dekorujemy listkami kolendry. Gotowe!
Smacznego:)
ile w niej smaków i kolorów!
OdpowiedzUsuńGreat article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.
OdpowiedzUsuń