menu

Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Ta pasta będzie idealna jako smarowidło do kanapek czy dip do warzyw. Myślę też, że świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronu. Gwarantuję Wam, że po spróbowaniu jej pewnie jeszcze wymyślicie niejedno zastosowanie dla tej genialnej pasty:)  Przygotowanie trwa kilka chwil (zależy od tego jakim dysponujecie blenderem) ale jest tego warte, bo pasta jest bardzo smaczna.


wegańska pasta do kanapek





Składniki:

200g ziaren słonecznika
70g( ok. 14 sztuk) suszonych pomidorów w oleju z ziołami(odsączonych)
3-4 łyżki oleju z ziołami i solą (z zalewy)





Sposób przygotowania:

Ziarna słonecznika lekko podprażamy. W kubku blendera umieszczamy słonecznik, pomidory i olej razem z ziołami (warto zamieszać zawartość słoika gdyż zwykle zioła opadają na dno). Całość miksujemy do momentu aż uzyskamy konsystencję pasty. Przechowujemy w wyparzonym słoiku do tygodnia w lodówce. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

2 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)