Sałatka to mój ostatni hit, a to dlatego że uwielbiam połączenie rukoli z pieczonym burakiem i serami.
Składniki( na jedną porcję):
podpłomyki:100g mąki pełnoziarnistej
50ml ciepłej wody
szczypta soli morskiej
sałatka:
garść rukoli
2 pieczone buraki
100g zielonego ogórka
kawałek parmezanu
kawałek sera roquefort
2 łyżki posiekanych, prażonych orzechów włoskich
łyżka oliwy z oliwek
łyżka octu balsamicznego
sól morska
pieprz
Sposób przygotowania:
sałatka: ogórka i buraki kroimy w półplasterki. W miseczce mieszamy rukolę, ogórki, buraki oraz pokruszony roquefort i tarty parmezan oraz orzechy. Następnie doprawiamy oliwą, octem, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem- ponownie mieszamy.
Gotowe podpłomyki układamy na talerz i podajemy z sałatką. Gotowe!
Smacznego:)
genialne!
OdpowiedzUsuńextra!
OdpowiedzUsuńFajny przepis :)
OdpowiedzUsuń