Składniki:
500g batatów2-3 gałązki tymianku
1-2 gałązki rozmarynu
1 papryczka chili
oliwa z oliwek
sól morska gruboziarnista
grubo zmielony pieprz
sok z 1/2 limonki
Sposób przygotowania:
Bataty obieramy i kroimy wzdłuż na grube słupki. Układamy w formie do pieczenia, polewamy oliwą, posypujemy rozdrobnionym rozmarynem i tymiankiem oraz odrobiną soli- mieszamy. Pieczemy w rozgrzanym do 200stopni piekarniku przez około 10-15 minut. Przed podaniem posypujemy posiekanym chili, pieprzem, jeszcze odrobiną soli oraz skrapiamy sokiem z limonki. Gotowe!
Smacznego:)
Wygląda bardzo apetycznie! :))
OdpowiedzUsuńuwielbiam!!
OdpowiedzUsuńNajlepszy sposób na bataty to właśnie ich pieczenie. Gorąco polecam również dodać do nich czarnuszkę, są wtedy pyszne :)
OdpowiedzUsuń