Pokochałam ser feta od pierwszego kęsa! Ten prawdziwy, grecki nie żaden fetopodobny oczywiście. Tylko taki prawdziwy, grecki ser uda się pokroić w zgrabną kostkę i podkręcić jego smak:)Tak zamarynowany ser jest gotowy do jedzenia po 2-3 dniach i świetnie nadaje się jako przekąska z grzanką, dodatek do sałatek albo do zapiekania- choć pewnie znajdziecie jeszcze wiele ciekawych dań, które można nim urozmaicić:)
Składniki:
200g sera feta
kilka gałązek rozmarynu
kilka ziaren kolorowego pieprzu
2-3 małe ostre papryczki
kilka suszonych pomidorów
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Ser kroimy w kostkę. Na dnie słoiczka( wyparzonego i osuszonego) umieszczamy suszone pomidory. Następnie słoik wypełniamy kawałkami sera, które przeplatamy przekrojonymi wzdłuż papryczkami, gałązkami rozmarynu i pieprzem. Zawartość słoika zalewamy oliwą tak by cała zawartość była przykryta. Odstawiamy do lodówki. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)