menu

Sałatka z fenkułem, camambertem i orzechami włoskimi

Jak co roku na początku wiosny dopada mnie przesilenie wiosenne. Jak co roku te mam wielką ochotę na wszystko co lekkie, zielone i dostarczy radości z chrupania:) Dlatego coraz częściej sięgam po sałatki, sałaty i wszelkie kolorowe i lekkie dania. To choć trochę pomaga mi jakoś przebrnąć deo prawdziwej ciepłej i słonecznej wiosny:)


sałatka z koprem włoskim


Składniki ( na 1 porcję):

garść sałaty rzymskiej
kawałek fenkułu
1/2 gruszki
100g camemberta
łyżka orzechów włoskich
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz




Sposób przygotowania:

Gruszkę kroimy na plastry, camembert na kawałki, orzechy podprażamy na suchej patelni, a fenkuł siekamy w drobne paski. Sałatę drzemy na mniejsze kawałki i układamy w misce. Następnie dodajemy kawałki gruszki, fenkuł i camembert. Posypujemy posiekanymi orzechami i doprawiamy do smaku oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Gotowe!


Smacznego:)


comercialTest

2 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)