Jak co roku na początku wiosny dopada mnie przesilenie wiosenne. Jak co roku te mam wielką ochotę na wszystko co lekkie, zielone i dostarczy radości z chrupania:) Dlatego coraz częściej sięgam po sałatki, sałaty i wszelkie kolorowe i lekkie dania. To choć trochę pomaga mi jakoś przebrnąć deo prawdziwej ciepłej i słonecznej wiosny:)
Składniki ( na 1 porcję):
garść sałaty rzymskiej
kawałek fenkułu
1/2 gruszki
100g camemberta
łyżka orzechów włoskich
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Gruszkę kroimy na plastry, camembert na kawałki, orzechy podprażamy na suchej patelni, a fenkuł siekamy w drobne paski. Sałatę drzemy na mniejsze kawałki i układamy w misce. Następnie dodajemy kawałki gruszki, fenkuł i camembert. Posypujemy posiekanymi orzechami i doprawiamy do smaku oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Gotowe!
Smacznego:)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńświetne zestawienie!
OdpowiedzUsuń