menu

Kotlety jagnięce z cytryną i rozmarynem

Jagnięcina to mięso o charakterystycznym smaku i raczej nie bywa obojętne- albo się je lubi albo nie. Ja należę do tej pierwszej grupy. Jadłam pyszne kotlety jagnięce będąc w Grecji ( pokazywałam na Instagramie) i po powrocie przygotowałam podobne w domu. Moje były smażone na patelni grillowej i dopiekane w piekarniku, ale można też z powodzeniem przygotować takie kotlety na tradycyjnym grillu.





Składniki:

600g kotletów jagnięcych
sok z 1/2 cytryny
kilka gałązek gozmarynu
sól
pieprz
oliwa




Sposób przygotowania:

Kotlety myjemy, osuszamy i umieszczamy w marynacie przygotowanej z pozostałych składników. Odkładamy kotlety do lodówki na kilka godzin. Na rozgrzanej patelni smażymy kotlety aż się zarumienią i następnie dopiekamy kilka minut w rozgrzanym do 180stopni piekarniku. Podajemy z kawałkami cytryny. Gotowe!


smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)