Taki pudding to idealna opcja na słodkie śniadanie lub lekki i zdrowy deser. Uwielbiam dodawać sezonowe owoce do słodkich przekąsek! Kolorowe, pachnące latem i słońcem sprawiają, że każdy deser prezentuje się pięknie i smakuje świetnie. Moja przygoda z szałwią hiszpańską czyli nasionami chia jest jak na razie krótka, jednak zapowiada się z tego ciekawa i pyszna znajomość:)
Składniki:
6 łyżeczek chia
100ml mleka
kilka truskawek
kilka gałązek czerwonej porzeczki
3 łyżki borówek
2 łyżki syropu klonowego
Sposób przygotowania:
Nasiona zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na około 30 minut by napęczniały. Następnie dodajemy syrop klonowy i mieszamy. Pudding umieszczamy w miseczce i dodajemy ulubione sezonowe owoce. Gotowe!
Smacznego:)
Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńChia jeszcze nie próbowałam - cena mnie przeraża...