Tego typu przekąski sprawdzają się w wielu sytuacjach- jako przekąska na imprezie albo drugie śniadanie. Będzie to też doskonały dodatek do dań z grilla albo sałaty. Grzanka plus świeża pasta z awokado i mój ukochany łosoś wędzony na ciepło- pycha! Taka bruschetta to dla mnie idealna letnia przekąska. To również świetny sposób by nie marnować jedzenia- możemy wykorzystać czerstwe pieczywo i z niego zrobić grzanki.
Składniki ( na 4 grzanki):
4 kromki chleba ( może być lekko czerstwy)
1 dojrzałe awokado
sok z 1/2 cytryny
ok. 100g łososia wędzonego na ciepło
sól
pieprz
posiekany koperek do dekoracji
Sposób przygotowania:
Grzanki opiekamy w piekarniku aż się zarumienią. W międzyczasie rozgniatamy widelcem obrane awokado z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Rozdzielamy łososia na kawałki usuwając ewentualne ości. Na gorącej grzance umieszczamy porcję awokado, kawałki łososia, a wierzch posypujemy odrobiną koperku. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)