Ta hiszpańska wariacja na temat omletu podbije wiele serc. Proste składniki, łatwy sposób przygotowania i przede wszystkim świetny smak- to wystarczy by to danie zagościło na dłużej w domowym menu. Tortilla de patatas bazuje na ziemniakach, które są nieodłącznym składnikiem. W mojej wersji są to ziemniaki ugotowane w mundurkach, ale możemy równie dobrze przygotowując to danie wykorzystać ziemniaki pozostałe np. po obiedzie- świetny sposób by nie marnować jedzenia:)
Składniki:
3 średniej wielkości ziemniaki3 duże jajka
łyżka śmietanki 30%
1 szalotka
łyżka masła
łyżka oliwy
sól
pieprz
szczypta płatków chili
szczypiorek do podania
Sposób przygotowania:
Smacznego:)
Bardzo lubię. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)
OdpowiedzUsuń