menu

Carpaccio borowikowe

Tak przygotowane borowiki są zaskakujące, pyszne i idealnie wpisują się w grzybowy sezon.
Uwielbiam wyprawy do lasu po grzyby, a zwłaszcza łowy zakończone solidnym zbiorem borowików. Choć jedzenie grzybów na surowo może wydać się nieco kontrowersyjne to wierzcie mi- są idealne! Mam cichą nadzieję, że to nie ostatni raz w tym roku kiedy przygotowałam tą pyszną przystawkę:)


carpaccio z borowików



Składniki:

kilka niewielkich zdrowych borowików szlachetnych
sok z cytryny
oliwa z oliwek extra virgin
pieprz
sól morska
parmezan
kilka gałązek świeżego tymianku




Sposób przygotowania:

Borowiki oczyszczamy pędzelkiem i lekko nawilżonym ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy grzyby na cienkie plasterki i układamy je na talerzu. Całość obficie skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i listkami tymianku. Na koniec dodajemy płatki parmezanu. Gotowe!

Smacznego:)


comercialTest

2 komentarze:

  1. Carpaccio jest obłędne uwielbiam, ten smak i zapach! Sezon grzybowy zawsze powiązany jest z sezonem dyniowym polecam Ci więc sernik dyniowy jest bardzo smaczny! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. 44 year-old Help Desk Operator Esta Tolmie, hailing from Dolbeau enjoys watching movies like My Gun is Quick and Computer programming. Took a trip to Rock Drawings in Valcamonica and drives a Navigator. zrodlo obrazu

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)