Kilka dni temu pokazywałam
jak zrobić domowe masło migdałowe. Tym razem przychodzę z pomysłem jak ten smakołyk wykorzystać. Dodatek masła migdałowego sprawia, że brownie jest jeszcze bardziej smakowite i mam na nie podwójną ochotę;)
Składniki:
3 duże jajka
150g cukru
200g czekolady 70% kakao
150g masła
1/2 łyżeczki soli morskiej
kilka łyżek
masła migdałowego
Sposób przygotowania:
Jajka z cukrem i solą ucieramy na puszystą, gęstą masę. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i czekoladę. Do masy z jajek dodajemy czekoladę z masłem i mieszamy aż całość będzie jednolita. Wylewamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchy brownie równomiernie, małymi porcjami rozmieszczamy masło migdałowe. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Gotowe!
Smacznego:)
Prawdziwa rozpusta!:)
OdpowiedzUsuńBoskie! Uwielbiam brownie.
OdpowiedzUsuńMmm, ależ narobiłaś mi apetytu! :)
OdpowiedzUsuń