menu

Pikantne orzechy brazylijskie

To szybka, prosta w przygotowaniu i pyszna przekąska- idealna do piwa albo na filmowy wieczór. Neutralny i delikatny smak orzechów podkręciłam ostrą papryką i wędzoną solą morską- pycha!
Zachęcam też do eksperymentów ze smakami i dodatkami oraz z bazowym orzechem- na pewno efekt będzie smaczny!


orzechy brazylijskie






Składniki:

200g orzechów brazylijskich
łyżeczka oliwy
łyżeczka ostrej papryki
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka wędzonej soli morskiej
gałązka rozmarynu




Sposób przygotowania:

Łączymy orzechy z oliwą i przyprawami.  Rozkładamy je jedną warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Umieszczamy blaszkę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i prażymy około 10-15 minut. Orzechy studzimy kilka minut. Tak przygotowane orzechy przechowujemy w szczelnym pojemniku. Gotowe!


Smacznego:)

comercialTest

1 komentarz:

  1. Mniam, lubię sobie takie orzeszki chrupać przy oglądaniu filmów :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)