To klasyczny sos, który idealnie spisuje się w połączeniu z mięsami i wędlinami. Nie wyobrażam sobie świątecznego schabu bez dodatku tego cuda! Dla mnie najważniejsze jest by wszystkie składniki były bardzo drobno posiekane- dzięki temu sos tatarski ma fajną konsystencję i strukturę.
Składniki:
300g majonezu dobrej jakości lub
majonezu domowego
kilka korniszonów ( u mnie marynowane z chili)
kilka pieczarek marynowanych
łyżka kaparów
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Korniszony, pieczarki i kapary dokładnie siekamy na małe kawałki. Łączymy posiekane dodatki z majonezem. Doprawiamy sos do smaku solą oraż świeżo zmielonym pieprzem. Sos przechowujemy w szczelnym pojemniku w lodówce kilka dni. Gotowe!
smacznego:)
20 year old Information Systems Manager Alic Marlor, hailing from Burlington enjoys watching movies like Where Danger Lives and Skateboarding. Took a trip to Rock-Hewn Churches of Ivanovo and drives a Duesenberg SJ Roadster. Aby przeczytac, kliknij
OdpowiedzUsuń