Pierwsza myśl gdy ktoś mówi gofry? Deptak nad morzem:) A jak morze to wiadomo- wakacje, beztroska i słodkie lenistwo. Jednak jeśli tylko zaopatrzymy się w gofrownicę możemy taką pyszną przekąskę zajadać z radością we własnym domu. Gofry w wersji pełnoziarnistej sprawdzą się świetnie jako deser albo leniwe, słodkie śniadanie.
Składniki:
250g mąki pszennej pełnoziarnistej
400ml wody
1 duże jajko
5 łyżek oleju
5 łyżek syropu z agawy
łyżeczka proszku do pieczenia
do podania:
bita śmietana
ulubione owoce
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w kubku blendera (albo w dzbanku) i dokładnie mieszamy na jednolitą i gładką masę. Rozgrzewamy dobrze gofrownicę. W gofrownicy umieszczamy porcję ciasta i pieczemy aż gofry się zarumienią. Następnie gofry studzimy na kratce. Podajemy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)