menu

Surówka z selera i fenkułu z rodzynkami

To szybka i pyszna surówka- idealna jako uzupełnienie obiadu. Bardzo lubię przygotowywać surówki na bazie selera lub innych warzyw korzeniowych w zimie. Jako drugi składnik dodałam fenkuł, który nadaje ciekawy smak. Lubię słodkie dodatki do sałatek i surówek więc trafiły też do niej rodzynki.


surówka z selera



Składniki:

1 sporej wielkości seler
1/2 fenkułu
łyżka rodzynek
1 mały kubeczek jogurty naturalnego
cukier
sól
pieprz




Sposób przygotowania:

Rodzynki zalewamy 2-3 łyżkami gorącej wody. Seler i fenkuł trzemy na tarce o drobnych oczkach ( ręcznie lub przy użyciu malaksera). Przekładamy warzywa do sporej miski, dodajemy rodzynki razem z wodą, jogurt oraz cukier, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy składniki. gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)