To szybka i pyszna surówka- idealna jako uzupełnienie obiadu. Bardzo lubię przygotowywać surówki na bazie selera lub innych warzyw korzeniowych w zimie. Jako drugi składnik dodałam fenkuł, który nadaje ciekawy smak. Lubię słodkie dodatki do sałatek i surówek więc trafiły też do niej rodzynki.
Składniki:
1 sporej wielkości seler
1/2 fenkułu
łyżka rodzynek
1 mały kubeczek jogurty naturalnego
cukier
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Rodzynki zalewamy 2-3 łyżkami gorącej wody. Seler i fenkuł trzemy na tarce o drobnych oczkach ( ręcznie lub przy użyciu malaksera). Przekładamy warzywa do sporej miski, dodajemy rodzynki razem z wodą, jogurt oraz cukier, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy składniki. gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)