Kasza manna to dla mnie jeden ze smaków dzieciństwa. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo ją lubię i wciąż z wielkim apetytem zjadam ją jako podwieczorek albo pyszne, ciepłe śniadanie. Tym razem jako dodatki do miseczki wskoczyły owoce( możecie dodać swoje ulubione, albo tak jak ja-po prostu te które aktualnie macie w domu), granola i trochę rodzynek.
Składniki( na 1 porcję):
250 ml mleka 3,2%
3 łyżki kaszy manny
łyżka rodzynek
łyżka
granoli
syrop klonowy
owoce( u mnie kiwi, marakuja, mango,karambola)
Sposób przygotowania:
W rondelku podgrzewamy mleko i dodajemy kaszę- mieszamy dokładnie i gotujemy na średnim ogniu aż kasza zgęstnieje i zagotuje się. Przekładamy ją do miseczki i polewamy syropem klonowym. Kolejno układamy owoce pokrojone w plastry, rodzynki oraz granolę. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)