Gdy wiosna powoli zaczyna się pojawiać od razu mam ochotę na lekkie, pełne świeżości i zdrowia przysmaki. To zwykle w tym czasie mam wzmożoną chęć na sałatki, koktajle i inne zdrowe smakołyki. Mój organizm już nie może doczekać się mnóstwa sezonowych przysmaków, które już niebawem pojawią się na straganach i w warzywniakach. Chcąc umilić sobie to oczekiwanie robię różne lekkie ale i sycące smoothies na bazie owoców i warzyw.
Składniki( na 2 porcje):
2 dojrzałe gruszki
1 słodkie jabłko
garść posiekanego jarmużu
1 pomarańcza
sok z 1/2 limonki
sok z 1/2 cytryny
pęczek natki pietruszki
100ml wody mineralnej
Sposób przygotowania:
Natkę, jarmuż, sok z limonki i cytryny oraz wodę umieszczamy w kubku blendera. Gruszki i jabłko pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki( pozostawiamy skórkę) i dodajemy do pietruszki i jarmużu. Pomarańczę obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki i dodajemy do pozostałych składników. Miksujemy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Podajemy po schłodzeniu. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)