menu

Lemoniada arbuzowa

Za falą upałów powinna iść fala orzeźwienia- na przykład w postaci pysznej, domowej lemoniady. Przygotowanie tego orzeźwiającego napoju zajmuje kilka chwil ale efekt jest tego wart. Zdecydowanie najlepszym pomysłem jest przygotowanie solidnej porcji, bo błyskawicznie znika. W mojej wersji lemoniada nie jest niczym dosładzana- nie przepadam za zbyt słodkimi napojami- ale jeśli macie ochotę możecie dodać odrobinę miodu albo syropu z agawy.


lemoniada arbuzowa


Składniki:

1,5kg arbuza
2 cytryny
kilka gałązek mięty
500ml wody niegazowanej
lód




Sposób przygotowania:

Arbuza oddzielamy od skórki, pozbawiamy pestek i kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy kawałki arbuza w kubku blendera i miksujemy do uzyskania jednolitego płynu- przelewamy do dużego dzbanka. Dodajemy wodę, sok z cytryny, listki mięty i lód- mieszamy. Gotowe!


Smacznego:)

comercialTest

2 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)