Sałatki to zdecydowanie mój faworyt jeśli chodzi o letnie obiady. Kombinuję, zestawiam i mieszam smaki. Delikatna roszponka połączona z pikantnym chorizo i uwielbianą przeze mnie pieczoną papryką- idealnie! Do tego dobrej jakości oliwa i sok z cytryny i jest pysznie! Taką sałatkę można bez trudu zapakować i zabrać ze sobą na wynos.
Składniki:
garść roszponki
1 mała czerwona cebula
kilka plastrów pikantnego chorizo
1/2 pieczonej papryki
kilka gałązek świeżego koperku
oliwa z oliwek
sok z cytryny
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Sałatę rozkładamy w misce. Czerwoną cebulę kroimy na cienkie plastry. Pieczoną paprykę kroimy w paski. Koperek siekamy drobno. Chorizo obsmażamy na suchej patelni. Kolejne składniki układamy na sałacie. Doprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Gotowe!
Smacznego:)
Kolorowa, lekka, pyszna...
OdpowiedzUsuń