menu

Kuskus na mleku z bakaliami, owocami i syropem klonowym

Błyskawiczne, kolorowe i sycące śniadanie- idealną bazą będzie tu szybki w przygotowaniu kuskus. Zamiast bulionem czy wodą zalewam go gorącym mlekiem, komponuję ulubione dodatki i genialne śniadanie gotowe. By nadać całości nieco słodyczy używam syropu klonowego, ale świetnie sprawdzi się też syrop z agawy albo miód. Krowie mleko można z powodzeniem zastąpić ulubionym mlekiem roślinnym. Potraktujcie więc mój śniadaniowy kuskus jako inspirację do tworzenia własnych, smakowitych kompozycji <3

kuskus na mleku z owocami i bakaliami


Składniki:

100g kuskusu
200ml mleka
2-3 łyżki ulubionych bakalii ( u mnie migdały, żurawina i rodzynki)
garść borówek
1/4 niedużego mango
łyżka syropu klonowego
szczypta soli




Sposób przygotowania:

Kuskus umieszczamy w miseczce i mieszamy z solą oraz bakaliami- zalewamy całość gorącym mlekiem i odkładamy pod przykryciem na kilka minut. Gdy kuskus będzie gotowy mieszamy zawartość miski, dodajemy borówki, pokrojone w plastry mango i syrop klonowy. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

2 komentarze:

  1. Pyszna propozycja śniadaniowa i piękne zdjęcie :) pozdrawiam, Beata

    OdpowiedzUsuń
  2. Kuskus na słodko? Czuję się zainspirowana :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)