menu

Cynamonowe masło orzechowe

Jesień i zima to dla mnie czas pachnący cynamonem! Dodaję go namiętnie gdzie tylko mogę i z całych sił próbuję umilić sobie ten szaro-buro-ponury czas:) Uzupełniając zapas domowego masła orzechowego postanowiłam dodać cynamonu i nieco słodyczy- wyszło pysznie! Myślę, że to będzie też świetny pomysł na świąteczny upominek dla kogoś bliskiego:) A jakie są Wasze sposoby by umilać sobie jesienną szarość?

cynamonowe masło orzechowe

Składniki:

300g orzeszków ziemnych niesolonych
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki miodu
solidna łyżeczka mielonego cynamonu




Sposób przygotowania:


Orzeszki prażymy na suchej patelni uważając by nie przypalić. Uprażone orzechy studzimy. W malakserze umieszczamy wszystkie składniki i miksujemy do uzyskania gładkiej, lekko płynnej konsystencji. Masło przechowujemy w szczelnym słoiku. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)