menu

Czekoladowo-kokosowy puding chia z persymoną i pyłkiem kwiatowym

Lekki ale jednocześnie sycący. Trochę jak deser trochę jak idealne drugie śniadanie:) Świetny by zabrać go ze sobą i zjeść w pracy albo na uczelni.Pudding chia uwielbiam i przygotowuję często w różnych odsłonach. Dodaję różne owoce i dodatki smakowe i dopasowuję do pory roku i tego na co akurat mam ochotę. Tym razem kakao, syrop klonowy i persymona. Na koniec całość posypałam pyłkiem kwiatowym, który jest doskonałym źródłem wszelkich mikro i makro elementów, witamin i wszelkiego dobra, które doskonale wpływa na organizm.

pudding chia z pyłkiem kwiatowym


Składniki:

150ml mleka kokosowego
3 solidne łyżeczki nasion chia
łyżeczka kakao
1 persymona (kaki)
łyżeczka pyłku kwiatowego
łyżka syropu klonowego




Sposób przygotowania:


Mleko kokosowe, nasiona chia i kakao umieszczamy w słoiczku, zakręcamy i potrząsamy energicznie. Powtarzamy czynność jeszcze kilka razy i odkładamy słoik do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc by pudding nabrał odpowiedniej konsystencji. Kaki obieramy ze skórki i kroimy na kawałki, dodajemy do puddingu, następnie polewamy syropem klonowym i posypujemy pyłkiem. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

  1. Wygląda pysznie :)
    Też ostatnio się puddingami chia zajadam :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)