Składniki:
filiżanka tapioki1/2 l mleka
łyżeczka ekstraktu waniliowego
300g śliwek
łyżka masła
łyżka cukru
gałązka rozmarynu
Sposób przygotowania:
Tapiokę zalewamy wodę i namaczamy przez kilkanaście minut. Następnie odcedzamy i wkładamy do garnka z zagotowanym mlekiem i dodatkiem ekstraktu waniliowego- gotujemy często mieszając aż kuleczki staną się miękkie, przeźroczyste, a całość nabierze kremowej konsystencji. W międzyczasie na patelni roztapiamy masło, cukier i dodajemy pokrojone na ćwiartki śliwki i rozmaryn- karmelizujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu, na ciepło. Gotowe!
Smacznego:)
Brzmi ciekawie, będę musiała spróbować :)
OdpowiedzUsuńjak bosko wygląda!
OdpowiedzUsuńPrzepiękne zdjęcia!!
OdpowiedzUsuń