Składniki (na 2 nieduże filiżanki):
165ml mleka kokosowego ( mała puszka)4-6 łyżek dropsów z ciemnej czekolady lub posiekanej czekolady o wysokiej zawartości kakao
mini pianki marschmallow
karmelowe mini kosteczki
Sposób przygotowania:
Z puszki po otwarciu mleka odkładamy łyżkę kokosowej śmietanki do dekoracji. Pozostałe mleko umieszczamy w rondelku i dodajemy czekoladę. Podgrzewamy na średnim ogniu, mieszając aż czekolada się dokładnie rozpuści i połączy z mlekiem. Gorącą czekoladę przelewamy do filiżanek i dekorujemy kokosową śmietanką, piankami i karmelem. Gotowe!
Smacznego:)
Wygląda pysznie! Jeszcze nie spotkałam karmelowych kosteczek- możesz podać coś bliżej o nich ?
OdpowiedzUsuńTe karmelowe kosteczki kupiłam w M&S na dziale spożywczym- bardzo fajne do dekoracji i do tego smaczne:)
UsuńDzięki !
UsuńPotwierdzam. Czekolada do picia na mleku kokosowym jest przesmaczna.
OdpowiedzUsuńOj tak, z taką czekoladą zima nawet w lutym nie byłaby mi straszna ;)
OdpowiedzUsuń