Składniki( 2-3 porcje):
ciasto na gofry:szklanka mąki pszennej
1 jajko
szklanka wody
szczypta soli
łyżka oleju
łyżeczka proszku do pieczenia
kilka sporych pieczarek
solidna łyżka masła
kilka gałązek świeżego tymianku
sól
pieprz
150g mozzarelli
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ciasta na gofry dokładnie miksujemy. Pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy aż się lekko zarumienią. W międzyczasie na maśle karmelizujemy pokrojone w plastry pieczarki z dodatkiem tymianku. Gdy pieczarki się lekko zarumienią doprawiamy je solą i pieprzem. Gofry przekładamy pieczarkami i kawałkami mozzarelli. Podajemy na ciepło. Gotowe!
Smacznego:)
Jeszcze nie spotkałam się z wytrawnymi goframi. Muszę zrobić je u siebie. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Nigdy jeszcze nie robiłam wytrawnych gofrów, choć kuszą mnie od dawna... Twoje wyglądają obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńTrochę zaskakujące dla mnie połączenie smaków, dlatego napewno wyprubuję.
OdpowiedzUsuń