Składniki (na 2 porcje):
150g ugotowanej na sypko kaszy jaglanej150ml mleka kokosowego
łyżka oleju kokosowego
2 solidne łyżeczki kakao
łyżka posiekanych prażonych i solonych pistacji
szczypta soli morskiej
2-3 łyżki syropu z agawy
Sposób przygotowania:
W malakserze umieszczamy kaszę, mleko i olej kokosowy, kakao oraz syrop z agawy- miksujemy dokładnie do uzyskania kremowej konsystencji. By krem był idealnie gładki przecieramy go przez drobne sitko. Gładki krem doprawiamy do smaku solą i mieszamy dokładnie. Umieszczamy w miseczkach/ szklaneczkach i posypujemy pistacjami. Jeśli chcemy by był bardziej słodki można wierzch polać dodatkową porcją syropu. Można jeść od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Gotowe!
Smacznego:)
Mmm, obłędnie pyszne śniadanko :)
OdpowiedzUsuń