Składniki( na około 20sztuk) :
szklanka ugotowanej, ostudzonej kaszy jaglanej3 łyżki oleju kokosowego extra virgin
3 łyżki cukru kokosowego
20-25 migdałów
około 1/2 szklanki wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Kaszę, olej kokosowy i cukier kokosowy umieszczamy w malakserze. Miksujemy dokładnie do uzyskania kremowej, jednolitej masy. Tak przygotowaną bazę pralinek odkładamy do lodówki by masa zgęstniała- minimum godzinę, by olej kokosowy związał całość. Ze schłodzonej masy przy pomocy małej łyżeczki i dłoni formujemy pralinki- umieszczamy w środku migdała, formujemy kulkę i obtaczamy we wiórkach kokosowych. Przygotowane pralinki przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakują po kilku godzinach chłodzenia. Gotowe!
Smacznego:)
Wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSą naprawdę smaczne!
OdpowiedzUsuń