Składniki( na 1 słoik):
100g ugotowanej na sypko kaszy jaglanej (ostudzonej)4-5 łyżek mrożonego zielonego groszku
kilka pomidorków koktajlowych
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 pęczka natki pietruszki
płatki chili
pieprz
sól
Sposób przygotowania:
Groszek gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Pomidorki kroimy na połówki. Natkę pietruszki siekamy drobno i mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą a na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i płatkami chili. W słoiku warstwowo układamy kaszę, pomidory, groszek i kolejną warstwę kaszy. Na koniec dodajemy przygotowany dressing. Przed jedzeniem wszystkie składniki dokładnie mieszamy w słoiku. Gotowe!
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)