menu

Pieczona rzodkiewka z rozmarynem

Mamy wiosnę muszą być nowalijki! Stawiam na pyszną i szybką przekąskę- pieczone rzodkiewki. Smakują zaskakująco i mają przepiękny kolor. Taka rzodkiewka super smakuje jako samodzielna przekąska, po prostu doprawione solą z rozmarynem i grubo mielonym pieprzem. Jeśli zostanie nam trochę rzodkiewek sprawdzą się tez na zimno np. jako dodatek do sałatki.


pieczona rzodkiewka

Składniki:

pęczek rzodkiewek
1 gałązka rozmarynu
łyżka oliwy z oliwek
łyżka octu ryżowego
sól morska z rozmarynem
pieprz




Sposób przygotowania:


Oddzielamy rzodkiewki od liści, większe sztuki przekrawamy na pół. Umieszczamy je w naczyniu do zapiekania, skrapiamy octem i olejem i mieszamy. Dodajemy świeży rozmaryn i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni- pieczemy około 20-25 minut. Po upieczeniu doprawiamy solą oraz grubo zmielonym pieprzem. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

3 komentarze:

  1. spróbuję ale poczekam na własne rzodkieweczki z działeczki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam pieczonej rzodkiewki... Będę musiała spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)