Składniki ( na 1 porcję):
kilka liści sałaty rzymskiejkilka łyżek ugotowanej i ostudzonej kaszy gryczanej niepalonej
4-5 rzodkiewek
1 duże jajko ugotowane na twardo
2-3 łyżki kiełków rzodkiewki (jak wyhodować kiełki w domu)
2-3 łyżki majonezu
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Liście sałaty dzielimy na mniejsze części, rzodkiewki kroimy na ćwiartki, jajko kroimy na ćwiartki. Układamy składniki warstwowo, na koniec dodajemy przyprawy, sok z cytryny i majonez oraz kiełki. Sałatkę mieszamy tuż przed jedzeniem. Gotowe!
Smacznego:)
taka zawartość słoiczka przywołuje wiosnę od razu:)
OdpowiedzUsuńświetna i taka kolorowa!)
OdpowiedzUsuńA, że wiosnę już mamy, to i świeża sałata i rzodkiewka jest dostępna, więc warto wypróbować ten przepis.
OdpowiedzUsuń