Składniki (na 2 porcje):
1 mini sałata rzymska1 duży pomidor malinowy
kilka pomidorków cherry
1 mała czerwona cebula
1/2 małego granatu
2 solidne plastry sera halloumi
świeża kolendra
1/2 łyżeczki płatków chilli
oliwa z oliwek
sok z 1/2 limonki
sól morska
Sposób przygotowania:
Zaczynamy od umieszczenia na grillu ( patelni grillowej lub grillu elektrycznym) plastrów sera. W międzyczasie, gdy ser się grilluje kroimy pomidory, cebulę, oddzielamy pestki granatu i dzielimy sałatę na mniejsze części. Warzywa umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany ser, posypujemy pestkami granatu, płatkami chili i kolendrą. Całość doprawiamy sokiem z limonki, oliwą i solą. Gotowe!
Smacznego:)
Mnie też to cieszy, bo halloumi jest świetny do sałatek, szczególnie grillowany. Fajnie chrzęści w zębach :-)
OdpowiedzUsuń