Była już
nocna owsianka teraz czas na wersję z płatkami jaglanymi. Tego typu przekąski sprawdzają się świetnie jako szybkie śniadanie albo opcja na wynos- wystarczy zapakować w słoiczek. Dodaję różnego rodzaju owoce, jeśli tylko mogę sięgam po te sezonowe. Płatki jaglane są bardzo delikatne i neutralne więc świetnie komponują się z różnymi dodatkami. Warto eksperymentować też z różnymi słodkimi dodatkami- tym razem postawiłam na miód ale równie świetnie sprawdzi się syrop klonowy albo z agawy.
składniki:
4 solidne łyżki płatków jaglanych
2 łyżeczki nasion chia
150ml mleka
łyżka miodu
łyżka chipsów z kokosa
świeże owoce: czerwone porzeczki, czereśnie, borówki
sposób przygotowania:
Płatki jaglane, nasiona chia i mleko mieszamy w słoiczku, zamykamy i umieszczamy na noc w lodówce. Rano przekładamy zawartość do miseczki, dodajemy owoce, chipsy kokosowe i całość polewamy miodem. Gotowe!
Smacznego:)
Naprawdę pysznie to wygląda! Zdecydowanie nie rzucacie słów na wiatr mówiąc, że są to kuchenne szaleństwa ;)
OdpowiedzUsuńZrobię sobie, będzie jak znalazł na jutrzejsze śniadanie :)
OdpowiedzUsuń